mandag den 16. februar 2009

Vanilla 1-2-3-4

Har absolut ingen anelse om hvorfor kagen hedder sådan, men nøj, hvor er den lækker. Især med et lag Vanilla Pastry Creme ovenpå!

Vanilla 1-2-3-4:
360g mel
1 spsk(ja - spiseske!!) bagepulver
230 g smør
1 tsk salt
400g sukker
4 store æg - delte
2½ dl mælk
1 tsk Bourbon vanille

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Sukker og smør piskes let og uftigt. Tilsæt æggeblommerne en af gangen - pisk godt imellem. Tilsæt skiftevis melblandingen og mælk - start med medblandingen. Tilsæt vaniljeessens (eller anden smag fx lemon eller appelsin skald, mandelessens...) Pisk hviderne stive - men ikke "tørre". Fold dem forsigtig i dejen.

Bages ved 170 grader i ca 40 minutter.

Til kagen hører denne creme:

Vanilla Pastry Creme:
130 g sukker
2 spsk maizena
2 spsk mel
1 knivspids salt
4 store æggeblommer
5 dl mælk
2 tsk vanilje
1 1/4 dl fløde

Æggeblommer blandes med maizena, mel, salt, det meste af sukkeret og vaniljen. Mælken varmes med lidt af sukkeret. Den opvarmede mælk blandes i æggeblandingen og det hele varmes mens du pisker til det bliver tykt og ensartet. Stil den til afkøling.

Når cremen har stuetemperatur piskes fløden stiv og vendes i. Cremen kan yderligere stabiliseres med 1 tsk gelatine opløst i 1 spsk vand. Eller 1 bl husblads smeltet i mælkeblandingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar