mandag den 16. februar 2009

Bondekonens chokoladekage

Denne kage er en rigtig god børnekage. Meget smagsneutral, minder om den min mormor altid bagte - måske derfor den får høje point hos mig ;o)

Bondekonens chokoladekage
(passer til en bradepande på ca. 30x40 cm)

150 g smør
450 g sukker
3 æg
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
7 1/2 dl kærnemælk

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.

Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar