mandag den 16. februar 2009

Chokolade Mudcake

Her kommer så opskriften på en af de rigtig gode chokoladekager (Sofies yndlings). Vil nærmest betegne den som en konfektkage. Jo højere % chokolade man bruger, jo tungere bliver den. Jeg plejer at bruge Toms Guldbarre, så kan børnene også stadig lide den. Har prøvet at bage den på 75%, og den blev for tung for vores smag.

220 g smør
220 g mørk chokolade
(6 tsk frysetørret kaffe) jeg undlader dette
160 ml vand
250 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
480 g sukker
4 æg
7 tsk olie med neutral smag
110 ml kærnemælk

Smør, chokolade, (kaffe) og vand kommes i en lille gryde sammen og varmes langsomt op under omrøring til en ensartet masse. Flyt gryden væk fra varmen.
Sigt mel, kakao, bagepulver og natron sammen i en stor skål og rør sukkeret i. Lav en fordybning og hæld æg, olie, kærnemælk og chokolademassen i, mens der røres med en ske. Rør indtil det hele er blandet godt og hæld dejen i en smurt form.

Bages ved 160 °C i cirka 1 time og 45 minutter midt i ovnen. Test om kagen er færdigbagt ved at stikke et grillspyd eller lignende i kagen og check om der hænger dej ved når du trækker det ud.

Kagen har endnu aldrig fået så lang tid i MIN ovn - snarere kun 1 time. Så check hellere før end siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar