fredag den 9. december 2011

Håndarbejde i skolen

I dag havde jeg lovet Sofie at tage med hende i skole, da hun skulle have håndarbejde hele dagen, og de er i gang med at lave nogle rigtig spændende ting, som jeg også gerne ville lære :o)

På vores skole er fredage altid projektdage, og pt. har de altså værkstedsfag, hvilket vil sige, husgerning, håndarbejde eller sløjd. Det har de så 4 fredage, og så rokerer de mellem de 3 fag i løbet af året, så alle når hele vejen rundt én gang. Holdene er på tværs af klasser fra 4.-9. kl. Jeg synes, det er rigtig godt, at disse fag fordeles over hele resten af hendes skoletid, og ikke som da jeg var barn var begrænset til et par år. Man kan jo vitterligt flere ting, jo ældre man bliver.

Da jeg havde håndarbejde i skolen var det begrænset til at strikke, brodere og sy på maskine.

Valgmulighederne på Sofies hold var nogle helt andre: Sy filtdyr, lave fyrfadsstager af sodavandsdåser, bælter og tasker af gaffa-tape, flette tasker, papirklip, hækle, knytte. Jamen, der var nærmest frit slag på alle hylder!!

Sofie har lavet dette fine hækleetui til mig af gaffa-tape, samt et par stykker mere:


Og så har vi sammen lavet disse fyrfadsstager:


Beklager billedkvaliteten :o(

Det var en rigtig hyggelig dag, og Sofie har allerede spurgt, om jeg ikke vil med igen næste fredag, og jooo, det kan da godt være, at jeg gerne vil det :o)

3 kommentarer:

  1. Hvor har i bare været kreative :)

    SvarSlet
  2. Ej hvor krea ! som spejder jeg altid sagt at gaffatape er et bedste og der er ikek det det ikke kan bruges tol ! you just proved my point ;) Tor rhdu hun kan bestikkes til at producere endnu et hækleitui som jeg kan købe/ bytte noget noget sjovt? eller må jeg selv igang med gaffaen? :/ hils i hvert fald og sig det er SÅ fedt!

    SvarSlet
  3. Katrine, hun kunne godt overtales til en byttehandel. Hun laver én på fredag i skolen. Så hvis du sender mig din adresse på mail jettemus74@gmail.com så sørger jeg for, at det når frem :o)

    SvarSlet