onsdag den 23. november 2011

Paper quilling - kender du det?

Jeg har længe gået og luret på teknikken, og nu har jeg endelig fået afprøvet det. Endda helt uden at investere i nogle af de remedier man skal bruge for at quille (gad vide om det hedder det?!?) :o)

Det hele går ud på at vikle papirstrimler stramt op, hæfte med en klat lim, og så forme delen. Der findes specielle quilling-strimler i handlen. Men man kan også bruge flette-stjerne-strimler, eller som jeg har gjort: klippet kraftigt papir i 1 cm brede strimler.

Så kan man købe er værktøj med en lille slids, der kan holde på papiret, mens man ruller. Men man kan også, som jeg har gjort, bruge den ende af en passer, hvor blyantendelen sidder, den har nemlig også en lille slids, der fint holder papiret på plads.

Og i stedet for en plade med forskellige størrelser cirkler, som man bruger til at lægge de færdigrullede cirkler på, har jeg brugt fingerringe i forskellige størrelser :o) De holder fint på rullen, også mens limen tørrer.

Mit første projekt er dette snefnug:


Men jeg må da indrømme, at jeg nok vil vælge at springe trinnet med at måle og klippe strimler ud næste gang, og i stedet investere i nogle tynde flettestrimler ;o) For det har faktisk taget ret lang tid at lave - men en faktor har dog også været, at Maja helst ville bo på mit skød i dag :o(

3 kommentarer:

 1. Hvor er den fin!
  Om et par dage "nøjes" jeg så med at vise hæklede snefnug :-)

  SvarSlet
 2. Sådan. Så er det med at dykke ned i stjernestrimmelkassen eller makulatoren... Det er blevet rigtigt flot!

  SvarSlet
 3. Hvor er den blevet flot:-)
  Kh Christina

  SvarSlet