onsdag den 23. januar 2013

Min fe-have

Så har vi fået forår i stuen :o)


Nu har jeg efterhånden flere gange nævnt, at vi har været i gang med at lave fe-haver. Begge børn har lavet en, og det har jeg også. I dag vil jeg gerne vise jer min. Børnenes følger senere.

Ideen startede egentlig med, at jeg ledte efter ideer til "nature tables" på Pinterest. Pludselig faldt jeg over pins med fairy gardening. Og det er da bare noget af det sødeste, jeg længe har set.

Det gode ved fe-haver er, at man selv kan gå på jagt i naturen efter de ting, man skal bruge til at lave huse og møbler. Det kan selvfølgelig også købes færdigt på nettet, men det er da sjovere (og billigere) at lave selv.

Så vi har været mange gange i skoven for at samle grene. Skæbnen ville, at i "vores" skov har de været i gang med at trimme hegn, så det var nemt at tage af de afklippede grene :o). Jeg fortryder dog bittert, at vi ikke fik samlet efterårets bog og agern, dem savner jeg helt vildt nu til diverse småprojekter. Jeg har kun et par enkelte agern fra forrige år, men de er bare ikke nok til alt det, vi gerne vil lave. Men til næste efterår....vi kommer til at slæbe spandevis med hjem fra skoven ;o)

Min fe-have består af 4 rum. Øverste etage er der, hvor huset står. Huset består af et stykke træ hentet ude i brændestablen :o) Taget er lavet af grankogler, og dør/vindue er små grene. Alt samlet med limpistol.Jeg har været super heldig at få nogle kæmpe grankogler af Majas lærer, da de pt.er i gang med et projekt med grankogler, og har nogle i overskud :o) Og de passer perfekt til at skille ad og bruge som tagsten på træstubben.


Jeg er ikke helt tilfreds med vinduet, så det er kun sat løst på. Jeg kan ikke rigtig komme på, hvad jeg skal sætte i, så man ikke ser træet bagved...

Døren er jeg dog rigtig glad for.

 


Øverste etage er også der, hvor gyngen står, og hvorfra der går en stige ned til nederste etage.Dernede er der en lille blomsterhave og en lille eng. Bagpå er der et hemmeligt rum, hvor feerne finder deres festøv. Her ligger glimmersten og de krystalæg, som vi lavede i sidste uge.


Haven er beplantet med miniplanter, grus og mos fra gartneren, samt diverse grene og barkstykker - endnu engang hurra for brændestablen ;o)

Men hvor er feerne?!? Se, de er ikke ankommet endnu. Faktisk bliver det nok ikke feer, der kommer til at bo i disse haver. Planen er, at jeg skal have filtet nogle små figurer - jeg skal bare lige finde tiden til det ;o)

Vi vil også anlægge en udendørs fe-have til foråret. Og vi er så småt i gang med at forberede møblerne. Historien er allerede ved at blive digtet. Det er noget med Livets Træ, der er ved at gå ud (vi har en rund buksbom, hvor halvdelen gik ud en vinter for et par år siden, så den er lidt bar i den ene side). Feerne skal selvfølgelig redde det.

Dette projekt har virkelig fået gang i børnenes fantasi. Det har også fået dem til at se flere muligheder i de ting, de kan finde i naturen. Begge digter næsten dagligt videre på historierne om, hvad der sker i vores haver. Hver have har sin egen historie.

Dette er virkelig et projekt jeg har nydt at lave sammen med mine børn, og eventyret er kun lige begyndt :o)

1 kommentar:

  1. Hvor er det bare en virkelig fantastisk ide. Det er rigtig sødt det du har lavet

    SvarSlet