tirsdag den 20. november 2012

Strikket halsrør - to-farvet patentstrik

Så fik jeg kastet mig ud i mit første store strikkeprojekt. Jeg så et tørklæde på denne engelske blog. Det er de dejligste farver og et mønster, der pirrede mig nok til, at jeg måtte ud og investere i rundpinde og garn :o)


Det skulle dog vise sig, at være lidt mere kompliceret, end jeg lige regnede med. Jeg plejer ikke at have problemer med at forstå engelske hækleopskrifter, så jeg tænkte slet ikke over, at jeg ikke havde læst og forstået en engelsk strikkeopskrift før :o)

Første problem var, at jeg ikke vidste hvad mønsteret hed på dansk. Jeg kunne søge på brioche stitch og finde vejledninger på youtube. Men så er der jo lige det med at vrangmasker kan strikkes på mange måder, og jeg er ikke til den amerikanske måde.


På ét eller andet tidspunkt, da jeg sad og studerede mønsteret endnu engang, gik det op for mig, at det jo bare var helt almindelig patentstrik :o) Udfordringen var bare, at den var i to farver.

Da jeg så også langt om længe fik mig taget sammen til at google forskellige af de engelske udtryk og fandt ud af, at purl = vrang, så gik der jo en prås op for mig. Og lige pludselig havde jeg knækket koden både mht. at læse opskriften, og til at strikke mønsteret :o)

Og siden da har jeg strikket derudad. Bandet og svovlet, når jeg kom til at strikke ret i stedet for vrang, og måtte "strikke baglæns", da det er helt umuligt bare at trævle op. Jeg har også siddet med hæklenålen og ændret maskerne manuelt. Og jeg blev faktisk ret skrap til det ;o)

Der er enkelte steder i starten, hvor der er små fejl, men jeg har besluttet mig for, at dem kan man ikke se alligevel ;o)

Og nu er mesterværket færdigt - lidt voldsommere end jeg havde regnet med. Men jeg er sikker på, at det nok skal holde mig varm, når det bliver rigtig koldt. Og jeg er også ret sikker på, at jeg ikke er færdig med to-farvet patent :o)

1 kommentar: