tirsdag den 10. juli 2012

Nyt "vand" til orkideerne

Jeg elsker ordikeer, og man kan vel godt sige, at jeg samler på dem - jeg kan i hvert fald ikke nænne at smide dem ud, når de er færdige med at blomstre. I stedet kommer de en tur i orkide-børnehaven, som vi kalder det her i huset. Det betyder, at de kommer ud i vindueskarmen på badeværelset, hvor de nærmest passer sig selv, da fugten i luften, fra når vi er i bad, er nok til at holde dem i live.

Af og til sker det så, at de atter skyder en stængel med blomster på. Har dog hidtil syntes, at blomsterne ligesom blev mindre, end de var, da jeg købte planten. Men mine seneste to hjemmeavlede blomster er faktisk blevet ret flotte.

Den ene ses her. Den blomstrede uden at jeg opdagede det - på mirakuløs vis i vindueskarmen på kontoret, hvor den stod i brændende sol og uden at have fået vand i evigheder. Bladene var helt gule, men jeg nåede at redde den, og nu ser den sådan ud:


På min tur til Flensborg i sidste uge fandt jeg de farvede water crystals og glasvasen, og nu er blomsten så flyttet over i dén, og det pynter helt gevaldigt. Jeg synes simpelthen det er så flot, og det lyser så dejligt op på bordet i stuen.


Nu vil jeg lige afvente og se, hvordan den reagerer på det nye vandingssystem, før jeg sætter flere orkideer i water crystals. 

Der er også flyttet et par frøer ind :o)

4 kommentarer:

 1. De er så fine de vandperler og super dekorative. Jeg tror altså også at jeg skal have fat i nogle:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal bestemt også have købt nogle flere, og flere farver

   Slet
 2. Vandperlerne fungerer perfekt til prinsessens orkideer, og desværre er den royale bolig så lille, at orkidebørnehaven er i vindueskarmen, og så går der bare et lille stykke tid indtil der igen skyder nyt frem. Håber du bliver glad for vandperlerne!

  SvarSlet
 3. Det lyder godt, at det virker hos dig! Min er heller ikke død endnu ;o)

  SvarSlet