torsdag den 26. marts 2009

Gåsebrystlagkage

Her følger opskriften på en rigtig lækker lagkage:

3 stk lagkagebunde
½ l piskefløde
1 dl mælk
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
3 blade husblas
jordbærsyltetøj
(marcipan til overtræk) Jeg bruger SP eller MMF på toppen, og fløde på siderne.

Mælk og sukker varmes til sukkeret er opløst. Gryden tages af varmen og den udblødte husblas smeltes i. Pisk denne blanding i æggeblommerne sammen med 1 dl. piskefløde. Blandingen afkøles. Når æggemassen begynder at tykne piskes yderligere 2 dl. fløde til skum. Vend flødeskummet i cremen. Fordel jordbærsyltetøj på den nederste bund og crememassen mellem bundene. Kagen stilles i køleskab i 3-4 timer indtil cremen har sat sig. Resten af fløden piskes stiv og bredes ud på lagkagen. Rul derefter marcipanen tyndt ud, ca 4 cm. større end lagkagens diameter og læg det på. Marcipanen trykkes fast ved kagens bund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar