tirsdag den 20. august 2013

Udklædning til optog


Før sommerferien kunne vores efterhånden knap så lille friskole holde 10-års fødselsdag. I den forbindelse blev der planlagt et stort optog gennem byen, hvor børnene skulle være udklædt efter forskellige temaer.

I Sofies klasse var temaet "grøn". Og det er godt nok et vidt begreb. Vi havde mange ting oppe og vende, og endte med Frihedsgudinden! og mor her måtte lægge hovedet i blød, for jeg ejer jo ingen symaskine - eller sy-evner vor den sags skyld :)


Men, men, kreativiteten fejler ingenting. Jeg købte stof, og riede det sammen. Selve "hatten" og faklen er lavet af skumgummi, som jeg malede med en stencilpensel.


I Majas klasse skulle de være vilde dyr/cirkus. Maja valgte at være panda. Så jeg fik købt lidt hvidt og sort pelsstof. Det hvide blev tegnet og klippet til, mens hun havde det på, og derefter riet i siderne.
 
Øverst og mellem benene blev det hvide stof sat fast på den sorte bluse med flere sikkerhedsnåle. Af det sorte stof riede jeg et par luffer. Og masken er lavet af papmache. Meget provisoriskt, men det fungede :)


Og vi har et par fine kostumer, der kan genbruges til fastelavn :)

mandag den 19. august 2013

Hjemmelavet piñata





Et andet af sommerferiens større projekter var at lave en piñata!! Og gudskelov for at det har været så varmt, at lagene har kunnet nå at tørre rimelig hurtigt!! Ellers var jeg aldrig blevet færdig i tide.

Så er piñataen hængt op og klar til at blive slået ned

Opskriften til at lave den fandt jeg igen-igen på Pinterest. Link til siden kan du finde her. I grove træk købte jeg en kæmpeballon hos Tiger, og dækkede den med maaaaange lag avispapir og melklister (1 del mel til 5 dele vand, opskrift findes også i linket).

Efterfølgende har jeg dækket den med crepepapir købt på ruller, og øjne af sammenkrøllede stykker silkepapir.

Det lyder så nemt og ligetil, men hold nu op, hvor har det været tidskrævende, især fordi jeg valgte at tilføje flere lag, end der nævnes i opskriften, da min pinãta jo skulle kunne stå for slag fra nogle stærke 7-årige.

Det endte da også med, at min mand måtte skære nogle strategisk placerede huller i, så det blev nemmere at få den ned, ellers kunne de have stået der hele eftermiddagen :)

Men Gud, hvor de hyggede sig med det, de var så gode til at heppe på hinanden og rose hinanden - de var bare så søde :)

Maja går til den

Ud over piñataen havde vi også lavet en variation af "sæt-halen-på-grisen" - "sæt-øjet-på-monstret".

En stor papfigur. Maja tegnede, hvordan den skulle se ud, og jeg forsøgte at føre hendes ønsker ud i livet. Til legen fik børnene store rulleøjne, som de skulle klistre på monstret, mens de havde bind for øjnene. Og det er altid sjovt at se, hvor øjnene havner :)


søndag den 18. august 2013

Majas fødselsdagskager



Vores ferie har af en eller anden årsag været præget af Super Mario i år. Så da Maja måtte vælge kagetema  til sin fødselsdag i år, endte det med at blive en Mario kage. Dvs. faktisk lagde vi ud med at planlægge en 7-tals kage udformet som en vej, og med racerbiler på. Og det bestilte jeg så indfarvet marcipan til.

Et par dage før sin fødselsdag ændrede hun mening, og var bundulykkelig over, at jeg mente, at mine evner altså ikke rakte til at lave en Mario-kage, og at vi jo var blevet enige om noget andet. Så jeg kom til at give mig, og forsøge mig med at modellere ham. Heldigvis kunne vi få det til at passe ind i temaet: Mario Kart.


Hold nu op et arbejde. Jeg er jo ikke vant til frihåndsmodellering :) og så var der noget med proportioner, der skulle passe, og et billede på Ipaden, som jeg forsøgte at følge. Undervejs var der perioder, hvor han så ret sjov ud, en overgang lignede han faktisk Golum fra Ringenes Herre :)

Men i sidste ende var jeg faktisk ret stolt af resultatet, og fødselaren var ovenud tilfreds.

Sofie og Maja lavede de små svampe og blomster. Og jeg fik lov at bøvle med vejbane og græs

Det er første gang jeg har arbejdet med marcipan, og jeg må indrømme, at det smager en hel del bedre end fondant, sugar paste og marshmallow fondant. Så fremover tror jeg nok, jeg vil bruge det, når jeg overtrækker kage.

Da vi så i denne weekenden holdt børnefødselsdag, var temaet monstre. Og de er jo ikke så komplicerede at lave. De små minicupcakes var til de voksne og søskende, der hentede gæsterne. Og de store var selvfølgelig dessert til gæsterne.


Jeg har brugt en græstyl for at give effekten af at det var langhårede monstre.

 

Maja 7 år


lørdag den 17. august 2013

Tavledug til børnefødselsdag



I dag har vi fejret Majas børnefødselsdag for klassen. Temaet for årets fest var monstre. Og vi har brugt sommerferien på at lave kreative forberedelser. Én af dem er denne voksdug, som jeg har malet med tavlelak. Ideen så jeg på Pinterest, hvor nogen havde lavet dækkeservietter til at tegne på. Og så tænkte jeg: hvorfor ikke prøve med en hel dug?!?!

Hobbyeksperten i min lokale butik var dog lidt skeptisk, da jeg fortalte om mit projekt, da hun mente tavlelakken ville krakelere. Men det har den altså ikke gjort endnu :)

Jeg har brugt den billigste voksdug fra Stof og Stil, og givet den to lag tavlelak. Den kunne måske godt have brugt 1 lag mere, men tavlelak er jo ikke billigt...

Efter at have malet dugen, og den var tør, rullede jeg den tilbage på det store paprør jeg fik den på i butikken, og krydsede fingre for, at den stadig var lige så fin, når jeg skulle bruge den. Og det var den heldigvis.

Så da vi pyntede bordet i dag, fik hver kuvert et kridt, og så blev der ellers tegnet på livet løs på dugen. Børnene syntes, det var herligt.


Ingen tvivl om, at den skal genbruges igen til Sofies fødselsdag i oktober.