mandag den 8. oktober 2012

Kastanje-ideer

Selvom jeg pt ligger underdrejet med en forkølelse der bare ikke vil slippe - så skal de kastanjer vi fandt forleden jo altså bruges :o)

I weekenden skulle Maja til tvillinge-børnefødselsdag, og der fik jeg da sneget mig ud af sengen for at assistere med disse kastanje-figurer, der skulle bruges til gaver.

Inspirationen til disse er hentet hos Badut - hvis du ikke allerede kender siden, så kig forbi og bliv inspireret, det er et overflødighedshorn af kreativiteter.

Figurerne her er sat på en blyant.

Vampyr og fin dame

Sofie lavede denne blomsterfe. Kastanjen er sat på et grillspyd og stukket i en potteplante.


Og sidst men ikke mindst: Er det også blevet til den klassiske lille edderkop i spind.

fredag den 5. oktober 2012

Romerriget t/r

De seneste  2-3 uger har børnene haft projektuger om Romerriget i skolen. Hele forløbet blev i aftes afsluttet med en levendegørelse af tiden.

Indtog alle romere
Børnene havde bygget og regeret udenfor, men pga. det ustadige vejr var de nødt til at rykke hele projektet indendøre :o( 

Der var amfiteater, kampplads, badstue, boder der solgte krukker, brocher og kort. Der var kampe og spillesteder, massage og mad. Og selvfølgelig hjemmelavede Ipad-bøger, plancher og tegninger.

Maja i kamp
Børnene glædede sig til at vise frem, hvad de havde arbejdet med, og det var en fornøjelse at se, at de havde fået så meget ud af perioden.

Kamptræning

Olier fra badstuen
Det var trætte børn, der skulle op i skole i dag, hvor den står på oprydning/nedrivning af kulisser - og så starter den almindelige skolegang igen på mandag.

Sofie har frabedt sig, at jeg lægger billeder af hende forklædt som romer på nettet, selvom hun var smuk en smuk Julia :o)

tirsdag den 2. oktober 2012

Efterår er kastanjetid

Efteråret er over os, og det indebærer altid flere ture i den lille skov bag vores hus, hvor der står et stort kastanjetræ.

Jeg husker så tydeligt fra min barndom, disse gåture fra skole, når jeg skulle være hos min mormor og morfar om eftermiddagen. Der var en sti med et kastanjetræ, og hjemturen blev altid lidt længere i efteråret, hvor tiden gik med at trampe på kastanjeskaller, samle og tage med hjem. Hos mormor var der så altid tid til at lave kastanjedyr :o)

Så glæden var stor dengang jeg opdagede kastanjetræet i "baghaven", og siden har vi årligt samlet de skønne, brune nødder, og brugt dem til diverse dekorationer og figurer.

Vi har endnu ikke nået at lave figurer - men vi har fået samlet en stor posefuld, og i år er der både kæmper, tvillinger, trillinger og babyer :o)

Så mangler vi bare en tur i den store skov efter alle de andre nedfaldne nødder, så vi kan lave dekorationer som sidste år:

Fødselsdagskager

I august kunne min mor fejre sin 60-års fødselsdag. Det var ikke en helt almindelig 60-års fødselsdag. Mine forældre er nemlig et par voksne med gang i :o)

Så vi var inviteret på diskotek, hvor der blev holdt fest for familie og venner. Med stor buffet og dans til moderne pop og gammeldags rock :o)

Det var en rigtig hyggelig aften, og børnene nød at være på rigtig disko-dasko :o)

Og selvfølgelig stod jeg for kagedelen til festen. Jeg havde lavet to lagkager og 80 miniromkugler. Temaet var rød/hvid, så der skulle selvfølgelig være røde blomster på kagerne.



Maja havde lavet stenen Puba til mormor :o)
Og da så pigerne et par dage efter fik besøg af et par veninder, så kunne vi da lige få brugt nogle af de sidste blomster til at pynte et par mini-cupcakes